Janni Ree misbruges i velkendt investeringssvindel

Artikel 21. okt 2024  -  2 min læsetid
Tjekdet
Foto: Nathalie Damgaard Frisch (grafik)
Skrevet af: Redaktionen

Tv-personlighed Janni Ree er på få måneder blevet styrtende rig ved at investere online.

Det kan man læse i en artikel, som man ledes ind til via en annonce på Facebook. I annoncen ser man Janni Ree sidde foran en mikrofon, men "hun vidste ikke, at hendes mikrofon var tændt", står der. Og de ord, hun sagde, blev "enden på hendes karriere". 

I artiklen, som giver sig ud for at være fra B.T., står der dog intet om, at Janni Rees karriere er slut. Men der er et længere interview, som tilsyneladende stammer fra DR-programmet Aftenshowet.

Her afslører Janni Ree angiveligt, at han på kun fire måneder er blevet millionær ved blot at investere 1.800 kroner på en online investeringsside.

Men interviewet er pure opspind. Artiklen er falsk og har intet med B.T. at gøre, men er kreeret af svindlere, som forsøger at lokke penge ud af intetanende danskere.

Set før

Svindelnummeret er langt fra nyt.

TjekDet har tidligere afdækket, hvordan kendte danskere igennem en årrække er blevet misbrugt på samme måde, som Janni Ree nu bliver det.

I alle tilfælde starter det med en annonce på Facebook, som leder videre ind til en falsk artikel, der for det meste forsøger at ligne en ægte B.T.-artikel. Men artiklens URL - www-adresse - afslører, at artiklen ikke ligger på bt.dk, som er B.T.’s rigtige hjemmeside, men på koctpig.info, der intet har med B.T. at gøre. 

TjekDet har også tidligere set eksempler på falske artikler designet til at ligne den ægte vare fra blandt andet Berlingske, TV 2 og Ekstra Bladet.

Fremgangsmåden i de falske artikler er næsten altid et opdigtet interview i tv-programmerne Aftenshowet eller Go’ Aften Live, hvor den kendte dansker fortæller en skeptisk tv-vært om sin smutvej til rigdom.

I Janni Rees tilfælde er det Aftenshowet-værten Mette Bluhme Rieck, der agerer djævlens advokat, men hun bliver alligevel overtalt til selv at investere på den platform, Janni Ree angiveligt har haft så stor succes med. I de 30 minutter, programmet varer, vokser hendes indskud betragteligt, uden hun foretager sig noget.

“Det er utroligt. Der er nu 2.217 kroner på min konto. Jeg har ikke engang gjort noget, og jeg har haft en nettofortjeneste på 417 kroner på bare en halv time!” udbryder Mette Bluhme Rieck i den falske artikel.

Janni Ree er ikke sen til at opmuntre hende til at fortsætte sit investeringseventyr og gøre læserne opmærksomme på, at de kan tilmelde sig platformen - der i dette tilfælde hedder Quantix Prime AI - via et af de mange links i artiklen.

Klikker man på et af linkene, sendes man over til en kontaktformular, hvor man kan indtaste navn, mail og telefonnummer og efterfølgende blive ringet op af en investeringsrådgiver, som i virkeligheden er en rendyrket svindler.

En af TjekDets journalister er tidligere gået undercover og ageret svindeloffer. Det udmøntede sig i mange lange samtaler med investeringsrådgiveren Mike Bo Hansen, inden vores journalist afslørede sin rigtige identitet.

Hvis du har afgivet dine kortoplysninger til svindlere, så få kortet spærret og tag hurtigst muligt kontakt til din bank.

Opdateret 21. okt 2024